Rugaciune pentru Israel - de Mirela Petan

Rugaciune pentru Israel - de Mirela Petan

Israel

În data de 14 mai 1948 lua naștere statul Israel. Da, se poate naște o țară într-o zi (Is. 66:8), pentru că aceasta a fost voia Domnului exprimată prin profețiile biblice care se împlinesc sub ochii noștri.

Dumnezeul cerurilor și al pământului are suveranitate absolută asupra creației Sale! Și El a hotărât ca poporul pe care Și l-a ales (Deut. 29:12-15) să locuiască în Țara Promisă din nou, sub forma statului modern Israel, după aproape 2000 de ani. După distrugerea Ierusalimului, în anul 70 e.n., evreii au fost împrăștiați în lumea întreagă din pricina idolatriei, a neascultării de Legile Domnului. (Deut. 28:63-65). Dar neascultarea lor a deschis poarta mântuirii pentru neamuri (Rom. 11: 11-12).

Acum însă, perioada risipirii lor în lume se încheie, prin nașterea țării lor, Israel, în care Domnul îi strânge din toate colțurile lumii. Scopul final este pregătirea scenei pentru revenirea în glorie a Domnului Isus Hristos, care se va întoarce ca Domn Atotputernic în Ierusalim (Zah. 8:3, Fapte 1:10-12), la ai Săi, care de data aceasta Îl vor recunoaște ca Cel pe care L-au străpuns (Zah. 12:10, Fapte 1:7). Și tot Israelul va fi mântuit! (Rom. 11: 25-28)

Domnul Isus a blestemat smochinul (simbolul Israelului) care nu avea roade și s-a uscat (împlinirea blestemelor Domnului rostite prin Moise din pricina neascultării – Deut. 28, inclusiv risipirea evreilor în lume și pustiirea țării aproape 2000 de ani - Ezech. 36:17-19).

Dar un semn major al revenirii Domnului este smochinul care prinde viață din nou (Matei 24:32-33), adică restaurarea Israelului ca țară (Ezech. 36:8-10) care înfrunzește (Ezech. 36:36), anunțând vara - sezonul Marelui Seceriș.

mirela petan 250Pentru noi, ca și creștini, e esențial să ne aliniem la planul lui Dumnezeu cu Israelul, să iubim ce iubește El, să binecuvântăm ce a ales EL (Gen. 13:3),” …printr-o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu” (2 Petru 3:11-12). Israelul este ceasornicul lui Dumnezeu pentru omenire, este scena care se pregătește pentru revenirea Domnului Isus Hristos.

Ca Biserică a Domnului din România care înțelegem Cuvântul Domnului, care înțelegem suveranitatea lui Dumnezeu în alegerea evreilor ca și popor al Său prin care L-a dat lumii pe Fiul Său, Isus Hristos, ca Mântuitor și Mare Preot, suntem chemați să ne rugăm pentru evrei, să-i binecuvântăm, să-i iubim. Sunt frații noștri - ramuri firești ai măslinului în care noi, creștinii, suntem mlădițe altoite (Rom. 11:17-18). Iar rădăcina este Isus - căci din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile!

Să ne rugăm deci:

Pentru ca Domnul să ne ierte pe noi și părinții noștri de toate crimele și persecuțiile comise împotriva evreilor pe teritoriul României și care a adus judecata Domnului peste țara noastră. (Daniel 9:15-19). Chiar dacă lucrurile par a fi departe , în trecut (în timpul celui de-al doilea război mondial), cred că încă mai sunt consecințe ale acelor fapte asupra României. Să ne rugăm ca nici o formă de anti-semitism (ură împotriva evreilor) și anti-sionism (ură împotriva statului Israel) să nu-și poată ridica capul în România.

Să ne pocăim pentru forme de teologie a înlocuirii care au pătruns în Biserică (această teologie spune că Dumnezeu i-a abandonat pe evrei și i-a ales pe creștini, care înlocuiesc poporul ales - evreii. Este o mare eroare, pentru că Dumnezeu nu se schimbă, și toată Scriptura arată clar credincioșia Lui față de poporul ales evreu și față de Israel).

Să ne rugăm ca România să fie un sprijin pentru Israel acum și în vremea care vine. Să ne rugăm pentru autoritățile României, să acționeze favorabil Israelului, atât în relațiile directe cu Israelul, cât și în cadrul organismelor internaționale (EU, ONU). Să ne rugăm ca țara noastră să fie o națiune “oaie”. (Matei 25:32-40).

Să ne rugăm pentru evreii din Europa, care încep să fie tot mai amenințați, să poată să emigreze rapid în Israel. În mod deosebit să ne rugăm pentru evreii din Ucraina, care curând vor fi sub presiuni foarte mari. Să ne rugăm ca România să fie o cetate de scăpare pentru ei, în tranzitul lor către Israel.

Să ne rugăm pentru statul Israel, pentru protecția țării, a populației, pentru resurse, pentru hrană și apă. Să ne rugăm pentru conducători – înțelepciune deosebită, curaj, putere, frică de Domnul, pentru strategii și resurse pentru apărarea țării și a populației.

Să ne rugăm pentru trezire în Israel, ca vălul de pe ochii lor să fie depărtat și să-L recunoască pe Isus ca Mesia pe care-L așteaptă.

Să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului (Ps. 122:6), ca acest oraș să nu fie divizat. Să ne rugăm ca toate planurile de divizare și anihilare a Israelului să fie făcute fără putere. Să ne rugăm pentru protecție față de atacuri teroriste, clasice sau cu arme de distrugere în masă. Să ne rugăm ca amenințările nucleare la adresa Israelului să fie oprite.

Ce este scris se va împlini. Să continuăm să ne rugăm pentru TIMPUL Domnului în desfășurarea evenimentelor legate de Israel.

Iubiți pe poporul Domnului, iubiți Ierusalimul, iubiți Israelul, pentru că Domnul le iubește! Faceți-le urări de pace și binecuvântare, căci la aceasta suntem chemați și vegheați pe zidurile Ierusalimului prin rugăciuni fierbinți! (Is. 62:6-7)

Mirela Pețan
coordonator – Rețeaua de Rugăciune pentru România

8835 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.