Secțiunea

ȘTIRI

Alfa Omega vă ține la curent cu știri din lumea creștină, cu cele mai importante evenimente din România și de pe întreg mapamondul. Prin știrile noastre, oferim o perspectivă creștină asupra evenimentelor actuale, pentru ca fiecare să poată înțelege vremurile în care trăim, să se roage și să fie pregătit.

Subcategorii

Revoluția educației

Imaginați-vă un parteneriat care unește bisericile, universitățile și tehnologia pentru a asigura o educație de calitate pentru întreaga lume. S-ar putea să vă pară un plan imposibil de realizat. Însă acesta nu e cazul pentru următorul invitat, dr. Vishal Mangalwadi, un cunoscut filozof, scriitor și cugetător creștin din India. În cartea sa recentă ”The Third Education Revolution”, Mangalwadi a propus un plan îndrăzneț prin care Biserica ajunge în centrul educației.

Interviu cu John Tipei despre responsabilitatea traducerii textului biblic | Reportaj Alfa Omega TV

Coordonatorul proiectului prin care a văzut lumina tiparului o nouă traducere a Noului Testament, ediție de studiu, John Tipei, a avut această idee în urmă cu 10-15 ani. Pe vremea aceea era rectorul Institutului Teologic Penticostal din București și activitatea administrativă nu i-a permis angajarea într-un proiect de amploare. De abia după ieșirea la pensie s-a dedicat traducerii. John Tipei mărturisește că munca la textul biblic i-a adus un sentiment al împlinirii pe care nu l-a cunoscut niciodată. Și mai mult, în cei aproape 5 ani în care a fost implicat în acest proiect, Dumnezeu l-a ținut în sănătate.
Noul Testament într-o traducere adaptată limbii române actuale | Reportaj Alfa Omega TV

Noul Testament într-o traducere adaptată limbii române actuale | Reportaj Alfa Omega TV

În urmă cu câțiva ani, Fundația Societatea Biblică din România a început o nouă traducere a Bibliei. Această lucrare a necesitat implicarea unor oameni dedicați Cuvântului lui Dumnezeu, cu speciali...

Vasile Căpitanu: „Dumnezeu ne-a dat lumină să cunoaștem Sfintele Scripturi” | Reportaj Alfa Omega TV

Pastorul Bisericii „Rugul Aprins” din Toflea este Vasile Căpitanu. El își amintește de trezirea spirituală care s-a produs în această comunitate. Începuturile au fost grele și unii dintre primii membri ai bisericii au suferit persecuții chiar din partea familiilor. Vasile Căpitanu spune că Dumnezeu a lucrat și a atins viețile romilor din Toflea.
Toflea – Schimbarea unei comunități cu ajutorul Bibliei | Reportaj Alfa Omega TV

Toflea – Schimbarea unei comunități cu ajutorul Bibliei | Reportaj Alfa Omega TV

Biserica „Rugul Aprins” din Toflea, județul Galați, a luat naștere la sfârșitul anului 1992. Începuturile au fost grele în această comunitate de romi afectată de fapte antisociale. Trezirile spirituale din Toflea au ajuns să fie cunoscute în lumea întreagă. Acum sunt mii de romi, neoprotestanți născuți din nou, botezați și care fac parte din Biserica „Rugul Aprins”.

DIN LUME


ORIENTUL MIJLOCIU

La curent cu Orientul Mijlociu | Știri TV7 | 19 octombrie 2021

Iată care sunt știrile zilei !

O comoară ascunsă în Ierusalim

Chris Mitchell, reporter: Aproximativ un milion de oameni au vizitat Zidul Plângerii în timpul ultimelor două luni de rugăciuni speciale și în timp...

Cel mai mortal război al Israelului și miracolul unui porumbel

Chris Mitchell, reporter: Israelul a sărbătorit 48 de ani de la izbucnirea războiului din 1973 chiar de Yom Kippur, pe 6 octombrie. Atunci armatele...

Medicii caută și alte opțiuni în afară de vaccin

Chris Mitchell, reporter: În bătălia împotriva COVID-19, marea parte a lumii a considerat vaccinurile ca fiind prima linie de apărare. Totuși, un n...

Israelul luptă cu pandemia de COVID-19

Chris Mitchell, reporter: Lumea continuă să privească felul cum Israelul luptă cu pandemia de COVID-19. După nouă luni de campanie masivă de vaccin...

Hamas are parte de o lovitură majoră

Chris Mitchell, reporter: În timp ce radicaliștii au făcut progrese în Afganistan, Hamas are parte de o lovitură majoră fiindcă guvernul Sudanului, cândva un aliat al grupării teroriste, a retras un număr de beneficii financiare oferite către Hamas. Acțiunea paralizează eforturile Hamas de a duce război cu Israelul. Este și un simbol al unor schimbări mai mari care au loc în Orientul Mijlociu. Aceasta reprezintă o schimbare majoră în regiune și este o nouă dovadă că Acordurile Avraam continuă să aducă rod. Deși Hamas din Fâșia Gaza rămâne un dușman militar formidabil pentru Israel, decizia Sudanului lovește chiar în modul în care Hamas finanțează statul lor terorist.

Retragerea americanilor din Afganistan, dezastru geopolitic?

Chris Mitchell, reporter: Mulți observatori din Vest văd retragerea americanilor din Afganistan ca pe un dezastru geopolitic, dar și ca pe o tragedie pentru cei lăsați în urmă în mâinile talibanilor. Din partea cealaltă însă, impactul are o altă însemnătate. Deși e văzută ca o victorie militară a talibanilor sau a altor musulmani, există și un element al împlinirii profeției islamice care are în atenție Ierusalimul. Pe pagina de Twitter a talibanilor apare următorul mesaj: Steaguri negre se vor ridica din Khurasan și nimic nu va putea să le dea înapoi. Talibanii flutură acum steagurile albe, dar în timp de război se ridică steagurile negre.

Amprenta distrugătoare a Iranului în Orientul Mijlociu | AO NEWS

Fiecare loc în care ajunge Iranul, intră într-o spirală de violență, sărăcie, instabilitate și eșec”, a avertizat prim-ministrul Naftali Bennett.

Ce înseamnă retragerea din Afganistan pentru Ierusalim ? | Jerusalem Dateline 398

În această săptămână, la Jerusalem Dateline: Retragerea din Afganistan este văzută ca o împlinire a profețiilor islamice. Ce înseamnă aceasta pentru Ierusalim ? Apoi, Hamas primește o lovitură paralizantă din partea unui fost aliat în războiul său împotriva Israelului. O altfel de bătălie se duce în timp ce doctorii și experții sunt în căutarea de remedii care să ajute la terminarea pandemiei. La final, vizităm o comoară ascunsă din Orașul Vechi din Ierusalim.
sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.